Tips & rekommendationer

Min blogg om tips och rekommendationer

Bokföring Norrtälje

- Posted in Jobb by

Hjälp med bokföring i Norrtälje nära till hands

Äger eget företag som jag driver allena och jag har väldigt mycket att göra. Dygnets alla timmar räcker knappast till för allt som skall göras, både inom företaget och min fritid. Jag har varit igång nu i några år år och kämpar på och har verkligen kommit fram till att det är rätt spår för mig. Fast ...

I mitt tidigare liv, då jag var anställd på ett litet företag med normala arbetstider typ åtta till halv fem hade jag tid för mycket utanför. Fast med tiden kom jag fram till att jag var redo att förverkliga drömmen om att driva eget och efter allt var planerat och spikat tog jag klivet in i världen av eget företag. Japp, jag är numera min egen chef och kan styra över min tid. Inkomsten är också bra och mitt kundunderlag växer så att det knakar.

Tyvärr har jag knappast tid över för bokföring. Fritiden och hemmet och allt som rör den delen av livet har fått gå på sparlåga. Administration och ekonomidelen av mitt företag tar väldigt mycket tid, vilket jag fick höra innan det begav sig att så kan det bli. Jag visste att räddaren i nöden skulle då kunna vara, längre fram när allt rullade på bra, en redovisningsbyrå i Norrtälje som andra tipsat mig om. Det var bara frågan om NÄR jag skulle anlita dem.

Ärligt talat, jag erkänner att bokföring inte är min grej vilket i sin tur innebär att jag inte är bra på det. Ja det blir alltid rätt i slutet men mödan är stor för att få till det så det blir rätt på alla sätt och vis. Så jag valde en byrå som jobbar med bokföring i Norrtälje. Viktigt för mig är att de är skickliga med mycket erfarenhet och inte minst tillgängliga om jag undrar över något eller behöver annan hjälp med min ekonomi. Service är min grej så jag önskar samma från andra.

Med van hand och stor kunskap tog de fram en plan för just mitt företag och hur vi skulle kommunicera, hur alla dokument skulle hanteras och vi valde en digital lösning så att allt kunde ske på det viset, via molnet. Allt är ju mer eller mindre digitaliserat idag och just denna redovisningsbyrå i Norrtälje, som har funnits i över trettio år, har hållit sig i framkanten och kan möta alla kunders behov.

Vissa kunder vill fortfarande sköta allt analogt så att säga, vilket innebär att de kommer in till kontoret med papper, dokument, kvitton - allt i pärmar, kuvert och mappar. Andra föredrar digitalt och det är smidigt, mycket smidigt. Det är mitt val av att hantera mitt företag och det funkar bäst.

Om du driver eget företag, oavsett storlek, så rekommenderar jag verkligen att anlita en redovisningsbyrå som jobbar med bokföring i Norrtälje. Oavsett om du befinner dig lokalt i Norrtälje eller utanför, eller i Stockholm eller någon annanstans i landet så kan de hjälpa dig, ta över ekonomidelen av ditt företag så att du på det viset får mer tid för verksamheten, och bygga ut den och samtidigt få tid över för annat viktigt som till exempel ditt liv, hahahaha! Familj, släkt, vänner, hobbies och egentid i stort får sig en rejäl boost och det påverkar ju ditt företag på ett positivt vis så det är en vinn-vinn situation och en mycket sund investering som skapar ringar på vattnet och gör livet och att äga och driva företag så mycket bättre.

Ha det så bra!

anlita hjälp med bokföring i norrtälje

Wellpapp / wellpapp på rulle

- Posted in Jobb by

Köpa wellpapp och wellpapp på rulle online

Är ni på jakt efter bra wellpapp? Jag köpte precis hem en massa wellpapp från ett företag som jag tycker var väldigt bra och snabba. Vi gör av med otroligt mycket wellpapp hos oss och när min återförsäljare gick i konkurs började jag leta efter någon ny bra återförsäljare. Jag letade efter ett företag som säljer många olika wellpapp och gärna wellpapp på rulle, till bra priser och som kan erbjuda en snabb leverans.

Gjorde mitt första köp och blev positivt överraskad över hur fort det gick, plus att det var billigare än mitt förra inköpsställe. Alla hundralappar man kan spara är bra. Nu är vi bra försedda med wellpapp igen. Wellpapp är verkligen ett otroligt bra material att packa saker i. Det är bra såväl när man skickar som när man behöver förvara något känsligt på ett bra sätt.

Vi skickar mycket inredningsgrejer och wellpapp är det absolut bästa att skydda och packa våra saker i. Speciellt när det kommer till saker som tallrikar, speglar och vaser. Lite bubbelplast och sen wellpapp på det. Vi har fler wellpapp på rulle i olika storlekar hängandes i våra lokaler. Det är inte ofta vi får höra från kunder att något har gått sönder i leveransen. Så wellpapp är vad vi kommer att fortsätta att använda oss utav. Det är ett väldigt starkt material till bra pris som har en lätt vikt.

Jag använde mig även av wellpapp en gång när jag skulle flytta. Jag packade allt mitt porslin och känsliga saker i wellpapp. Gick hur smidigt som helst. Bättre än tidningspapper som inte skyddar lika bra och man blir så himla svart om fingrarna. Sen tar man på något porslin så blir även det svart. Nä, då är wellpapp mycket bättre. Är du i behov av wellpapp och undrar vart jag köpt mitt, [klicka här][1].

wellpapp på rulle Snabben.se

Barnlås till skåp i köket

- Posted in Hus & hem by

Jättebra barnlås till skåp

Nu har jag fått nog! Mina barn är så himla busiga och den ena trissar upp den andra till att hitta på bus. Jag har två små barn, en som är 1,5 år och den andra är 2,5 år. När jag inte är i närheten härskar de för fullt i köket. De öppnar varenda låda som de når upp till och tar ut rubbet i lådan. Jag inser att jag måste skaffa något slags barnlås till skåp och lådor. Vi har ett ganska gammalt kök och det är mest skåp vi har under köksbänkarna.

Barnlås till skåp fanns det väldigt gott om på nätet och jag funderade på vilka barnlås jag skulle välja till våra skåp. Men jag fastnade mest för en sida som hette Baby Safety. Där fanns det förutom barnlås till skåp även en massa andra bra saker som jag inser att jag faktiskt med behöver.Man kunde hitta lådspärr där och även barnlås för dubbeldörr. Dessutom hade de snabb leverans som var billig med. Perfekt för en barnfamilj som har en som går på föräldra penning.

Jag har beställt en hel del smått och gott från denna butiken på nätet nu som har med barnsäkerhet att göra. För er som söker barnsäkerhetsprodukter kan jag rekommendera Baby Safety. Jag hittade barnlås till skåp som var transparenta vilket jag älskar. Då ser det inte så fult ut, mer diskret liksom. Detta barnlås till skåp säljs i 2-pack och kostar bara 69 kronor. Sen fäster man det bara med självhäftande tejp, hur smidigt som helst.

Hittade även ett fönsterlås. Man fäster detta fönsterlås så att inte fönstret går att öppna på vid gavel. Med hjälp av en nyckel måste man sen låsa upp det för att kunna öppna mer. Perfekt att ha på sina fönster och jättebra barnsäkerhet!

Ska bli spännande och väldigt skönt att få hem detta.

Alternativ till möblerad lägenhet

Jag ska tillfälligt flytta till en annan stad för ett jobb. Närmare bestämt så är det Lund jag ska flytta till. Jag har letat och letat efter en möblerad lägenhet som jag kan hyra men inte hittat någon. De som har funnits har antingen varit alldeles för små eller jättestora. Jag vill inte behöva köpa en massa nya möbler då jag bara ska bo där i ett år. I så fall blir jag tvungen att sälja allting sen då jag inte kan ta med det hem till Norrköping igen. Känns otroligt onödigt.

I Lund kan jag tänka mig att det är många studenter som hyr möblerade lägenheter och att det är därför det är svårt att få tag i en. Men nu har jag blivit rekommenderad en firma som hyr ut möbler. Istället för att hyra en möblerad lägenhet så hyr man möbler av dem till en omöblerad lägenhet istället. Detta företaget heter Furnlease och man kan hyra möbler av dem som man sedan får levererade över hela Sverige. De bär även in möblerna till bostaden och man får dem placerade där man själv vill.

Tyckte att detta lät som en väldigt smidig lösning på mitt problem. Jag kontaktade dem och fick en offert på vad det skulle kosta per månad. Tyckte att det var en väldigt kostnadseffektiv lösning på det hela. Nu ska jag börja leta efter en omöblerad lägenhet istället för möblerad lägenhet. Kommer att ha så otroligt mycket mer att välja mellan. Jag som började bli orolig över hur jag skulle lösa mitt boendeproblem känner mig inte alls orolig längre. Vilken otroligt bra tjänst som jag hoppas kunna tipsa vidare om i detta blogginlägg.

Ska bli intressant att flytta till Lund. Arbetet jag ska utför verkar otroligt spännande med. Har hört att det är en fin stad som har mycket att upptäcka. Kommer att sakna min familj och vänner. Men det är ju bara ett år, sen är man tillbaka igen.

Däck Hässleholm

- Posted in Hus & hem by

Ny säsong, nya däck i Hässleholm

Utanför fönstret där jag nu sitter och skriver ser jag att Mother Nature verkligen bjuder på en magnifik färgfest som går i den underbara brandgula färgskalan. När solen slår till med sina varma guliga strålar så fullkomligt glöder det i alla träd där bladen tappert håller fast i vindens virvlar. På marken är det gula löv som blandar sig med grönt gräs och mörkbrun jord och dessa tillsammans skapar sina egna magiska konstverk. Gula löv på nylagd svart asfalt är hur snyggt som helst. Fast. Det är även tecken på att vi går mot vintern. Tar en slurk av min rykande varma oboj och sneglar ut igen genom regndroppiga fönstret och säger ett tyst tack och farväl till sommaren som var och hej till vintern som förbereder oss med sin kompanjon, hösten.

Om jag sliter mig från dagdrömmar om sol och bad i somras och blinkar mig till rätta och justerar glasögonen till sin plats på näsbryggan, är jag åter tillbaka i vardagsbestyr och kommer jag fram till att det är alltid samma sak när det kommer till denna tiden på året. Höstlov snart och Halloweenfirande för de flesta, regnkläder och vinterkläder hägrar på inköpslistor och man ska även tänka på vädret och trafiken, vägunderlag och sommar däck som skall bytas till vinterdäck. Jag kan inget om däck. Fact.

Jag gör som jag alltid för för att minimera problemet med min okunskap vad gäller bilen och framförallt dennes däck. Kör ner den på drop-in / drive-in hos min däckspecialist som jobbar med däck i Hässleholm. De har funnits i många år, störst i branschen i Hässleholm och det är för att de har grymt bra service som är genuin. Deras däckexperter trivs på sin arbetsplats, gillar vad de jobbar med och kan sin sak. Koppla det till världsklass service med stort engagemang så är det mitt, och alla andras verkar det som, självklara val.

Man ska tänka på däckmönster, mönsterdjup, storlekar, fälgar, datum när vinterdäck krävs och ja allt annat som hör till och många har det som intresse och det är det lätt som en plätt. Alla andra som inte kan något, får av dessa experter goda råd, tips, vägledning och hjälp.

Behöver man nya däck eller duger förra årets? De hjälper, kollar och gör kontroller. Skulle man behöva nya däck för att de gamla är numera osäkra eller helt enkelt inte har mönsterdjup som räcker, har de exakt de däck som passar, oavsett vilken bil eller annat fordon man rullar in med på deras däckverkstad.

Skulle man dyka upp när de har en liten kö så får man en kaffe och en liten paus från vardagen under tiden som de snabbt och effektivt byter däcken. Om de behöver behålla bilen över dagen så finns lånebil så att man kan fortsätta iväg till arbete och annat för att vid arbetsdagens slut hämta sin bil och rulla iväg på rätt däck, kontrollerade och klar för den vinter som sannolikt är på ingång. Gör som jag om du inte har tid att sätta dig in i allt vad gäller däck och datum. Kontakta däckproffsen på däckverkstan och skaffa dina nya däck.

skaffa nya däck i Hässleholm

ATV Tillbehör

- Posted in Hus & hem by

Att hitta rätt ATV tillbehör är enkelt

Våra ATVs förändrade våra liv på ett utomordentligt bra vis när vi fått hem dem. Vi behövde två stycken för vi har en stor mark som består av skog och ängar samt vår villatomt som också är ordentligt stor. När man kör omkring på fyrhjulingarna förstår man knappast hur man förr i tiden lyckades att jobba med allt. Det måste ha varit mycket slit, svett och tårar. Respekt. För vår del är det den smartaste investeringen vi på länge.

Vi har "tweakat" våra ATVs genom att skaffa en mängd ATV tillbehör via en leverantör i Ljusdal som verkligen är experter inom området ATV tillbehör. Ja, det vet vad man behöver. Med deras stora yrkesglädje och genuina engagemang blir man som kund både inspirerad och laddad med energi och man får känslan att allt är möjligt tack vare deras driv och flexibilitet.

Man kan läsa på deras hemsida att det räcker med ett stopp i deras webbshop för att hitta ALLA reservdelar man kan behöva för sin ATV och innan man vet av det så är man ute och kör igen. Man vill ju att allt bara ska fungera och om man meckar så skall det vara för att man tycker det är kul, vilket vi gärna tycker OM vi har rätt tillbehör och reservdelar som håller måtten.

Så leverantören har verkligen gjort ägandet av ATV till en ren glädje då man vet att man alltid får snabb support och snabba leveranser. Saknar man något i deras sortiment så kan man höra av sig så gör de allt för att lösa det. De brinner för ATV och satsar stort på fyrhjulingar och deras kunder.

Tillbehör som vi har skaffat inkluderar däck och fälgar, fjädringar, diverse bränsletillbehör, en drivlina, diverse eldelar, vajrar och handtagsvärme (den sistnämnde mycket uppskattad under de långa, mörka, kalla vintertimmarna).

Till de stora ATV tillbehören vi har skaffat är ett par vagnar. Vi kör tungt med våra fyrhjulingar och det har verkligen underlättat skogsarbetet när vi behöver frakta virke. Tänker på tidigare generationer som brukade våra marker och hur de måste ha slitit för kung och fosterland! Tänker på gammelfarfar som med häst och vagn, svett och tårar, slet med virket. Tänk om han hade haft vår ATV med vagn! Vi har kommit långt i utvecklingen helt klart.

Där finns vagnar för alla ändamål; lunningsvagnar, timmervagnar, hydraulikvagnar, tippvagnar (den har vi också) och gårdsvagnar. Samtliga med bra tillbehör av bra kvalitet.

Vill ni göra livet enklare så investera ni också i ATV med tillbehör! Fritiden blir också mycket roligare med en ATV där endast fantasin sätter stopp på vad man kan göra.

atv-tillbehör för din atv

Löneöversyn

- Posted in Jobb by

Löneöversyn - hur det fungerar

Jag äger ett eget företag och har som planer att sätta mig in i löneöversyn i mitt företag. Tänkte skriva lite kort om det och hoppas att det kan vara till hjälp för någon annan där ute.

Då lönen faktiskt står för den största kostnaden i mitt företag, känns det rätt att kika närmare på det här. Att arbeta lite mer aktivt med det. Det är inte världens lättaste att sätta sig in i. Vad gör man till exempel med personal som har väldigt hög bra lön men har presterat duktigt och borde få utdelning för det. Var sätter man gränserna? Man kan inte höja lönerna hur mycket som helst för vissa.

Jag tänkte koppla ihop löneöversynen med lönekartläggning, budgetprocessen, kompetensplaner och medarbetar- och lönesamtal. Jag ska läsa in mina lönefiler och uppdatera mitt basregister. Tänkte se om jag behöver göra några ändringar eller behålla min nuvarande lönestruktur. Jag vill ha en bra lönespridning över min personal. Kompetensen utgör grunderna för min lönesättning.

Jag funderar på om man ska ha kortare kontinuerliga uppföljningsmöten istället för årliga medarbetarsamtal. Så man har lättare att utveckla sin löneutveckling.Har man dom där små informella samtalen med medarbetarna kan man lättare se små framsteg och öppna dörren för fler samtal och frågor kring arbetsuppgifter. Då har man en bättre förståelse för dom olika medarbetarnas prestationer och kan lättare minska eller öka deras ersättning. Eftersom du då har större förståelse för deras arbete och resultat. Så att man oftare kommunicerar för att få en bättre löneutveckling. Det gäller att hitta en lösning som är bra för just din organisation.

Ska även kolla igenom vårt organisationsträd, så att den fortfarande är relevant. Ett resultatintervall kan läggas in som ett mått för att lättare räkna ut en chefs sammanlagda bedömning. Att vara transparent i sin lönesättning är a och o för en bra löneöversyn. Dina medarbetare vill ju veta varför dom får den ersättning de får och varför den förändras. Då är det skönt med en transparent lönesättning. Som chef måste man vara beredd på att svara på frågor kring sina beslut och lägga fram bevis för att stödja dina beslut.

Hoppas detta har varit till nån hjälp.

Flyttfirmor Göteborg

- Posted in Hus & hem by

Flyttfirmor i Göteborg

Vi har precis flyttat från vår lägenhet i Göteborg till ett hus en bit utanför. Min fru är gravid och jag har mycket med jobbet, så vi anlitade en flyttfirma. Då ställde vi oss frågan, vad finns det för bra flyttfirmor i Göteborg? Vem ska man anlita?

Då vi själva inte kunde eller hann kånka så mycket själva, var det viktigt för oss att hitta en flyttfirma som är bra. Ville inte utsätta min sambo för en massa stress nu när hon är gravid. Hon är i tredje månaden, så det dröjer ett tag tills bebisen tittar ut. Vilket är bra för då hinner vi flytta och boa in oss ett tag innan det är dax.

Vi har ju turen att bo i Göteborg där det finns många att välja emellan. Vi frågade oss runt bland vänner och bekanta samt sökte en massa på nätet, för att hitta en vi kände oss trygga med att anlita. Vi landade tillslut på en firma som hade fått bra betyg och som vi även hört ska vara bra från folk som anlitat dem. De har 15 års erfarenhet i branschen vilket också känns tryggt. På deras hemsida hade de en bra guide till hur man ska tänka när man packar.

De lastade och lossade väldigt försiktigt och noggrant. Vi kände att vi inte behövde oroa oss över våra saker. Vissa saker har ju mycket minnen och betyder mycket för en. Sånt man inte kan ersätta. Men allting var fint och helt, precis som när det lämnat lägenheten. Det var även bra fördelat i vårt hus, där de ställt grejerna. Genomtänkt och placerat i rätt rum. Vi är nu helt uppackade i nya huset och kan njuta av det. Därför ville jag dela med mig av denna positiva upplevelse vi hade med den här flyttfirman. Ifall det är någon mer därute som är på jakt efter bra flytthjälp i Göteborg.

flyttfirmor Göteborg Vasa Flytt AB

PLU ställ

- Posted in Jobb by

PLU ställ till affären

Har precis börjat jobba på en Ica Maxi butik i kassan och fått lära mig denna. Dom hade ett PLU ställ med en platta vid sidan om den vanliga kassan skärmen. Detta var nytt för mig, har aldrig sett detta innan. Har ändå jobbat många år i denna branschen och i några olika Ica butiker. Men det var oerhört smidigt och bra.

Där kunde man knappa in exempelvis äpplen och få upp alla de olika äpplena som såldes i butiken. Där stod vad dom hade för olika PLU nummer, bilder på de olika sorterna samt vad de olika kostade per kilo. Perfekt för mig som var ny där. Slapp man få panik över vad man skulle slå in. Var bara att leta upp smidigt och lätt på plattan. Även när kunderna undrade över vad kilopriset var på en viss sort, kunde jag snabbt hitta det på plattan. Varför har inte fler affärer detta?

PLU plattan var väldigt bra placerad på ett ställ bredvid kassans skärm. Där hade jag lätt tillgång till den. SÅ otroligt mycket bättre än dom där gamla PLU pärmarna som brukade hänga bredvid kassan förr. Där man fick försöka leta upp namnet i en lista och gissa på att det var rätt sort. Har jobbat länge i livsmedelsaffärer och kommer ihåg hur sommarpersonalen alltid hade problem att hitta rätt. De visste till exempel inte skillnaden mellan kålrot och rotselleri. Här kan dom bara knappa in de olika namnen och se om det är rätt på bilden. Vilket resulterar i fler nöjda kunder som inte fått betala för mycket för nåt. Det var även lätt att se vilka som var ekologiska då dessa hade en grön markering vid sig.

Man kunde även få upp streckkoder och skanna med handskannern. Som exempelvis om broccolins streckkod var sönder kan man få upp det på denna plattans skärm och skanna EAN-koden där istället. Get visable tror jag företaget heter som tillhandahåller dessa om någon vill kolla upp detta till just er affär som ni arbetar i. Nöjda kunder och glada butiksmedarbetare är ju alltid trevligt!

PLU ställ livsmedelsbutik Get visable

Värmepump Falkenberg

- Posted in Hus & hem by

Värmepump installation i Falkenberg

Går i tankarna om att installera en värmepump i vårat hus. Vi har bott i detta hus som beläget i Falkenberg i många år nu. Det uppvärmningssystem vi har nu fungerar inte längre för oss på många plan. Det är dags för oss att installera ett smidigare system för vår uppvärmning i huset. Vill även ha ett uppvärmningssystem som är mer miljövänligt.

Vi funderar därför på att installera någon slags värmepump. Hörde talas om en jättebra firma som installerar värmepumpar i Falkenberg som har lång erfarenhet och lät väldigt kompetenta. De har bra rekommendationer från tidigare kunder och de kommer ut till en på besök för att se vilken värmepump som passar just det hushållet bäst.

Vi tyckte att detta lät väldigt bra och har nu bokat ett sånt besök av denna firman. Ser fram emot tills de kommer för att se vad de har att säga. Ska bli intressant att se vilken värmepump som är bäst för oss, samt vad det kommer att kosta. Har även hört att de ligger väldigt bra till i pris. Hoppas det stämmer, för då har de verkligen hela paketet.

Om man vill kan man även anlita dem för service av värmepumpen. Gör man regelbunden service på värmepumpen så håller den ju även längre. Så även detta är något vi kommer att anlita dem för.

Jag har hört många fördelar med bergvärmepump, men vet inte om just detta är det bästa för vårt hus och tomt. Det vi lutar mest åt såhär innan besöket är luft- vattenvärmepump. Men vi får se vad de säger när de kommer. Det ska bli skönt med ett nytt uppvärmningssystem. Vi börjar bli till åren och eftersträvar ett enklare sätt att värma upp vårt hus. Att det blir billigare och mer miljövänligt är ju toppen det med! En stor bonus!

installera värmepump falkenberg Rörfix Veddige AB