Tips & rekommendationer

Min blogg om tips och rekommendationer

Däckbyte Hässleholm

- Posted in Hus & hem by

Tips om företag som utför däckbyte i Hässleholm

Utanför fönstret där jag nu sitter och skriver ser jag att Mother Nature verkligen bjuder på en magnifik färgfest som går i den underbara brandgula färgskalan. När solen slår till med sina varma guliga strålar så fullkomligt glöder det i alla träd där bladen tappert håller fast i vindens virvlar. På marken är det gula löv som blandar sig med grönt gräs och mörkbrun jord och dessa tillsammans skapar sina egna magiska konstverk. Gula löv på nylagd svart asfalt är hur snyggt som helst. Fast. Det är även tecken på att vi går mot vintern. Tar en slurk av min rykande varma oboj och sneglar ut igen genom regndroppiga fönstret och säger ett tyst tack och farväl till sommaren som var och hej till vintern som förbereder oss med sin kompanjon, hösten.

Om jag sliter mig från dagdrömmar om sol och bad i somras och blinkar mig till rätta och justerar glasögonen till sin plats på näsbryggan, är jag åter tillbaka i vardagsbestyr och kommer jag fram till att det är alltid samma sak när det kommer till denna tiden på året. Höstlov snart och Halloweenfirande för de flesta, regnkläder och vinterkläder hägrar på inköpslistor och man ska även tänka på vädret och trafiken, vägunderlag och sommar däck som skall bytas till vinterdäck. Jag kan inget om däck. Fact.

Jag gör som jag alltid gör för att minimera problemet med min okunskap vad gäller bilen och framförallt dennes däck. Kör ner den på drop-in / drive-in hos min däckspecialist som jobbar med däckbyte i Hässleholm. De har funnits i många år, störst i branschen i Hässleholm och det är för att de har grymt bra service som är genuin. Deras däckexperter trivs på sin arbetsplats, gillar vad de jobbar med och kan sin sak. Koppla det till världsklass service med stort engagemang så är det mitt, och alla andras verkar det som, självklara val.

Man ska tänka på däckmönster, mönsterdjup, storlekar, fälgar, datum när vinterdäck krävs och ja allt annat som hör till och många har det som intresse och det är det lätt som en plätt. Alla andra som inte kan något, får av dessa experter goda råd, tips, vägledning och hjälp.

Behöver man nya däck eller duger förra årets? De hjälper, kollar och gör kontroller. Skulle man behöva nya däck för att de gamla är numera osäkra eller helt enkelt inte har mönsterdjup som räcker, har de exakt de däck som passar, oavsett vilken bil eller annat fordon man rullar in med på deras däckverkstad.

Skulle man dyka upp när de har en liten kö så får man en kaffe och en liten paus från vardagen under tiden som de snabbt och effektivt byter däcken. Om de behöver behålla bilen över dagen så finns lånebil så att man kan fortsätta iväg till arbete och annat för att vid arbetsdagens slut hämta sin bil och rulla iväg på rätt däck, kontrollerade och klar för den vinter som sannolikt är på ingång. Gör som jag om du inte har tid att sätta dig in i allt vad gäller däck och datum. Kontakta däckproffsen på däckverkstan som utför däckbyte i Hässleholm som är störst i branschen på orten.

däckbyte i hässleholm

Art gallery i Lindome Göteborg

- Posted in Hus & hem by

Art gallery, ett jättebra konstgalleri i Lindome

Jag är mycket för konst, jag älskar att måla tavlor och samlar även på konstverk. Själv så målar jag mycket abstrakt konst, men när det kommer till att köpa konst för att hänga på väggarna hemma i huset, är jag mer för annan konst.

Jag har letat runt en hel del online efter konstgalleri online och även sökt på art gallery i Göteborg. Hittade då något mycket intressant som ligger i Spinneriet, närmare bestämt Lindome spinneriet här i Göteborg. De heter Gallery Art events nordic och har en massa spännande i sitt art gallery online. Konst som var helt i min smak!

De har konstnärer som tex. Yulia Muravyeva som gör väldigt vackra konstverk som är helt sagolika! Jag får en sån bra positiv känsla när jag tittar på hennes tavlor. De är väldigt färgstarka men ändå harmoniska. En kombination som inte är helt lätt att åstadkomma. En annan underbar konstnär som jag hittade på detta konstgalleri var Van Apple som har väldigt amerikansk modern konst. Då jag har en modern stil på mitt hem och inredning är detta som gjort för mig.

Så glad att jag hittade detta art gallery och tänk att det fanns här i Göteborg. Helt klart ett gallery jag ska åka och besöka när jag får tid. Detta art gallery fanns i Lindome spinneriet. Såg att de hade tavlor av Richard Blunt, hans tavlor hade jag velat ha i min Walk-in closet. Ska bli spännande att besöka detta galleri och se vad det är för guldkorn jag kan hitta där.

Tavlorna jag själv målar tycker jag inte om att hänga upp hemma. Det känns pinsamt på något sätt. Då säljer jag hellre dem och gynnar andra konstnärer med deras konst på mina väggar. Det finns så många talangfulla konstnärer där ute. Någon dag kan man ju hoppas att mina tavlor hamnar på ett konstgalleri. Men det är inget jag satsar på för tillfället. Vill ha lite mer erfarenhet innan dess. Men i framtiden kanske även min konst hänger på ett art gallery nära dig.

Art gallery Lindome spinneriet Gallery Art events nordic

Däckhotell Jönköping

- Posted in Hus & hem by

Däckhotell i Jönköping som är störst och bäst

Det är hög tid att göra, ja, massor så här innan vintern tar i med all sin kraft. Vinterjackor och kängor, bra cykelbelysning när man ger sig ut på två hjul och inte väljer bilen, reflexvästar, planera julklappar, julmaten och ja, pust (!) allt skall göras nu känns det som. Och ja, jag brukar vara ute i god tid för att allt skall vara hanterbart och roligt inte minst.

När det gäller transport till skola och jobb, affärer och annat som ligger en bit bort så måste jag erkänna att jag väljer bilen allt mer ju kallare det blir, bekväm som jag är.

Då kommer vi till den ädla konsten att 1. välja vinterdäck och 2. förvara sommardäcken på ett däckhotell i Jönköping. Jag kan inget om detta, fast fråga mig om Janssons Frestelse eller var man hittar bästa vinterkläderna så är jag en fena. Så jag löser mitt dilemma på bästa sätt och kontaktar de som kan allt om däck och däckförvaring. Denna väletablerade däckverkstad sägs vara störst i Jönköping och de kan sin sak, däckexperter som de är med ett gediget däckhotell.

Kör ner till denna däckverkstad som har drop-in / drive-in och frågar om ditten och datten vad gäller vinterdäck och vilka datum som gäller och vad lagen säger med mera. Man vill ju göra rätt för sig och samtidigt köra säkert på däck som är rätt för årstiden. Däckverkstaden har funnits i många år, störst i branschen i Jönköping och det är för att de har grymt bra service som är genuin med stor kunskap och förståelse för att de flesta av oss inte kan så mycket. De berättar att man ska tänka på däckmönster, mönsterdjup, storlekar, fälgar, datum när vinterdäck krävs och ja allt annat som hör till och många har det som intresse och det är det lätt som en plätt. Alla andra som inte kan något, får av dessa experter goda råd, tips, vägledning och hjälp.

Behöver jag nya däck eller duger förra årets vinterdäck? De hjälper till och gör kontroller. Om jag behöver nya däck för att de gamla är otjänliga har de exakt de däck som passar, oavsett vilken bil eller annat fordon man rullar in med på deras däckverkstad. Vi har ett par bilar varav en är en företagsbil och vi får hjälp med båda.

Jag gillar att planera det mesta fast med denna verkstad kan jag dyka upp på drive-in och skulle de ha kö så får man en god kopp kaffe och med det en liten paus från vardagen. Samtidigt sköter experterna allt snabbt och effektivt och byter mina däck. Skulle de behöva behålla bilen över dagen så har jag en lånebil till mitt förfogande och på så sätt tar jag itu med min vardag och kör till jobbet och vid arbetsdagens slut hämtar jag min bil med nya säkra vinteranpassade däck. Gör som jag om du inte har tid att sätta dig in i allt vad gäller däck och datum. Kontakta detta däckhotell i Jönköping. De har vad som krävs - störst i branschen i Jönköping som utför däckskifte, säljer nya däck och erbjuder tempererat däckhotell med VIP-känsla.

däckhotell i jönköping